perjantai 19. lokakuuta 2012

Meidän unikoulu

Koska meidän unikoulumme alkaa olemaan pikkuhiljaa valmista kauraa kun Väinämöinen herää enää kerran yössä viiden - kuuden maissa syömään pullollisen maitoa ja jatkaa uniaan sen jälkeen. Okei ei jokainen yö mene täydellisesti, mutta annetaan se pikkumiehelle anteeksi. Onhan hän vasta kuitenkin 8,5kk.

Lähtötilanne tämän yksilön kanssa oli hankala. Se nukahti vain tissille josta se siirrettiin omaan pinnasänkyynsä nukkumaan. Sieltä se heräsi 30minuutin tai maksimissan kahden tunnin päästä, alkuun varmasti nälkään. Myöhemmin luultavasti tissin kaipuuseen. Tästä seurasi se että väsynyt äiti otti kersan viereensä "nukkumaan", jossa se ei oikeasti nukkunut vaan lussutti tissiä puolinukuksissa ja heräsi joka kerta kun tissi karkasi liian kauas. Kun puolivuotta narahti täyteen aloitettiin tassuttelun kaltainen, hieman omiin tarpeisiimme sovellettu unikoulun pointit.

1. Tarkkojen iltarutiinien jälkeen kersa pinnasänkyyn ja tuttipullosta maitoa. Jos ei kelpaa olkoot ilman. Jos menee huutamiseksi niin pidetään kättä selän päällä estäen pahimman riuhtomisen, ja silitellään toisella kevyesti ja rauhallisesti selästä/niskasta. Ihme ja kumma se kyllä nukahtaa. Meillä pahimmillaan taisi mennä tunti. Ja tässä taitaa tulla se nopein edistys. Eli huutamisen aika lyhenee nopeasti vaikka kersa saattaakin edelleen heräillä useasti.

2. Sitten asetetaan tavoite josta EI JOUSTETA. Se saa seuraavan ateriansa kun tavoite ollaan saavutettu. Me karsittiin yksi "syöttö" kerrallaan. Eli aluksi riitti kun se nukkui edes sinne 12, sitten 02, sitten 04 jne... Meillä meni ehkä viikko/syöttö ja takapakkia tuli ja tulee... Jos kersa heräsi huutamaan 11.30 niin tein niin että maito tippui vasta kun oltiin rauhoituttu ja päästy tavoitteen yli, huutamalla ei maitoa tipu.

3. Jos huuto muuttui paniikinomaiseksi, kersa tietysti otettiin syliin. Ihan alkuun sai ottaa useammin syliin, nykyään nukahtaa max. 5min. silittelyyn. Syliin ei ole otettu enää varmaan puoleentoista kuukauteen.

4. Muu perhe meillä ei ole häiriintynyt huutamisesta, huusihan se jo ennen unikouluakin. Pahemminkin jopa. Mies ei ole ensimmäisen kotona vietetyn yön jälkeen herännyt kertaakaan Väinämöisen ääniin. Mutta jos teidän tapauksessanne mies tai muut lapset häiriintyvät, voisivatko "ne muut" lähteä esim. minilomalle. Tai nukkua toisessa päässä taloa :D Loppujen lopuksi, kaikkien mielenterveys tässä nukkumisessa on kyseessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti