torstai 18. lokakuuta 2012

Ruoasta en luovu!




















Rakastan syömistä, se hankaloittaa suuresti laihdutus projektiani. Ruokailutapani eivät ole mitkään parhaat mahdolliset. Syon usein ja paljon. Kun lapset syövät, syön minäkin. Ja kun lapset menevät nukkumaan syön niitä asioita mitä en voi syödä lasten nähden. Eli herkkuja tai toasteja tai tortilloja tai tai tai... Kerma ja voi kuuluvat jääkaappimme perustarpeisiin. Kun päätin että nyt loppuu ylenpalttinen lihoaminen ensimmäisenä sanoinkin että "ruoasta en luovu"! No miten sitten kävikään...

Kun aloitin liikkumaan, painonnousuni pysähtyi mutta ei lähtenyt tippumaan. Sekös onkin turhauttavaa, rehkin ja rehkin mutta tuloksia ei synny. Aluksi yritin terveellistää ruokavaliotani. Nykyään jääkaapistamme löytyy myös aina salaattia. Puolet lautasestani on nykyään hyvin useasti salaattia, salaatinkastikkeella hyöstettynä kylläkin. Ja jos jaksaa viipaloida, ei tällainen kiireine perheenäiti bloggaamiselta ja kakunvalmistukselta aina ehdi. Annoskokoni on silti liian suuri ja santsaankin vielä turhan helposti. Tähän olen yrittänyt puuttua hellävaroen. Pikkuhiljaa pienentämällä, niin että nälkä kuitenkin lähtee.

Mutta sitten, Mies ainaa pasaa minulle että "kun kuluttaa enemmän kuin syö, laihtuu". Matematiikkaa rakstavana ihmisenä olisikin aivan ihanaa laskea tarkat määrät siitä mitä syön ja kuinka paljon kulutan. Mutta mitä minä sitten lasken? Kaloreitako? Rasvaa, hiilihydraatteja, mitä?? Ja kuinka paljon mikäkin kuluttaa? Olen harkinnut jonkinlaisen kaloripäiväkirjan pitämistä. Koen sen vaan hieman ahdistavan hankalaksi. Pitäisi punnita ja laskea aina kaikki syömiset. Meneekö ruokailusta silloin kaikki ilo ja nautinto?!

Tämän päivän ruokailuun tähän mennessä kuuluu.

Aamupala:
Appelsiinimehua, tölkistä. Ei mitään käryä kuinka paljon.
1 vaalea paahtoleipä jonka päällä salaatinlehti, 2siivua juustoa, yksi keittokinkku.
1/2 Koko-kupillista mansikkajogurttia höystettynä aamupalamyslillä.

Lounas:
1 peruna. Joka meni rikki kun sitä kattilasta saalistin, eli oikeastaan 4/5peruna.
2 mamman valmistamaa "lihapullaa". Voissa paistettuja, kermaa taikinassa, ällölihottavaa mutta NIIN TÖRKEÄN HYVÄÄ.
Kauhallinen ruskeaa kastiketta, taas voihin tehtyä.
Vettä ja kuppi kahvia, sokerilla ja maidolla tietty.

Kuulostaapa kamalalta, mutta oikeasti mistä mä muka voin tietää itsevalmistetun ruuan kalori/rasva/tms. määrän?? En mä kyllä rupea laskemaan jokaista lisättyä puolikasta teelusikallista sokeria, en varmasti!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti